Színtanácsadás leírása


Hogyan zajlik a színtanácsadás?

Az ún. színkendőzéssel – közel 100 db színes kendő segítségével- megnézem, hogy mely színek azok, melyek a legelőnyösebbek számodra. Egy beterítő kendőt teszek a nyakadba, s arra kerülnek rá egymás után a színkendők.

A színtanácsadás során azt vizsgáljuk, hogy mely színek azok, melyek a természetes arc, haj -és szemszíneddel harmonizálnak.

színtesztelés eredeti hajszín esetén

A színtesztelést smink nélkül, natúr arccal érdemes végezni, mert úgy lehet jól látni, hogy  a színkendők harmonizálnak-e  a természetes arc-, szem-, illetve a hajszínnel.

Amennyiben festett a hajszíned, akkor a hajad is letakarom, hogy a festett szín ne zavarjon be a tesztelés eredményébe.

4 évszak, 12 színtípus:

A színkendőzés során megállapítható, hogy hideg vagy meleg csoportba tartozol-e, illetve, hogy melyik a színtípusod.

 • Tavasz színtípusok: világos tavasz, meleg tavasz, élénk tavasz.
 • Nyár színtípusok: világos nyár, lágy nyár, hideg nyár.
 • Ősz színtípusok: lágy ősz, meleg ősz, sötét ősz.
 • Tél színtípusok: hideg tél, élénk tél, sötét tél. Az évszak -és színtípusokról ITT olvashatsz további részleteket.

A tanácsadás alkalmával egy 30 színt tartalmazó színpalettát is kapsz, mely segít a későbbiekben (pl. vásárláskor) a megfelelő színek kiválasztásában, felismerésében.

színpaletták
színpaletták

Biztosan tapasztaltad már, hogy vannak színek, melyekhez vonzódsz, s előszeretettel vásárolod meg az adott színű ruhadarabokat is. De ettől még korántsem biztos, hogy azok a színek állnak jól, amelyek különösen tetszenek.

Az előnytelen színekben az arc fakóbbá, fáradttá válik, a szem alatti karikák elmélyülnek, a ráncok jobban látszanak, az arcbőr szín elváltozik (sárga, szürke, vörös, vagy sápadt lesz), a bőrhibák előjönnek. Az egész megjelenés öregebbé, fáradtabbá válik.

Melyek az előnyös színeid?

Az előnyös színekben az arc feszesebbé válik, a szemek jobban fénylenek, a bőr ragyogóbb, egészségesebb színezetű, a ráncok kevésbé látszanak. Összességében fiatalosabb, üdébb a megjelenés. 😊

Színtanácsadás során ismertetem a színtípusod jellemzőit, valamint, hogy hogyan tudod használni a színpalettád.

Szó lesz még a megfelelő sminkszínekről is, hiszen a harmonikus összhatás érdekében mindenképpen érdemes hangsúlyt fektetni a megfelelő sminkszínek használatára.  A színtípusodnak megfelelő hajszíneket is összegyűjtjük. Parókákat próbálhatsz fel, melyek révén pillanatok alatt más színekben tündökölhetsz. Így megtapasztalhatod,  hogy merre érdemes elindulni az új hajszín tekintetében.

A színtanácsadás kb. 2 órát vesz igénybe.

Miért hasznos számodra, ha tudod melyik színtípusba tartozol?

 • Ragyogóan nézel ki a saját színeidben.
 • Könnyebben vásárolsz új ruhadarabokat.
 • A színtípusodnak megfelelő ruhadarabok sokkal könnyebben párosíthatóak egymással.
 • Gyorsabban tudsz reggelente szetteket összeállítani.
 • Nemcsak a ruháidat dicsérik meg mások, hanem Téged. 😊

Szeretnél részt venni színtanácsadáson? Szeretettel várlak!  Biztosíthatlak, hogy izgalmas utazásod lesz a színek világában!

KAPCSOLAT

Amennyiben nem csak a színtípusod érdekel, ajánlom figyelmedbe a 2az 1ben: szín-és stílustanácsadás szolgáltatást, melyről további részleteket ITT találsz.

Árak: itt elérhetőek.

Néhány visszajelzés korábbi vendégeimtől:

 • „Kedves Dóri! Nagyon szépen köszönöm ezt a két napot! Rengeteg új információval gazdagodtam és remek ötleteket kaptam. Hazaérkezésem után az első dolgom volt, hogy a tanultak tükrében újraértelmezzem a ruhatáramat :). Köszönöm a felkészültségedet, alaposságodat és a profizmusodat. Mindenkinek nagyon ajánlom! Sok sikert a további munkáidhoz! ” N. Kriszta
 • „Szakszerű vezetés, pontos, lelkiismeretes munka, mégis nagyon családias, barátságos, vidám hangulatban tanulja az ember a harmóniát a színekben, ill. a stílusban. Szerintem minden nőnek kötelező jellegű! Köszönöm! 🙂 ” H. Lili

Színtanácsadás férfiak részére:

Férfiak színtesztelését is vállalom.  A férfiak színtesztelése ugyanúgy zajlik, mint a hölgyeké. Az ára 25.000.- Ft/fő, mely tartalmazza a színtípushoz tartozó színpalettát is. Férfi stílustanácsadással nem foglalkozom.