Szín- és stílustanácsadás - Hoffmann Dóra

Szín- és stílustanácsadás


Ez a 2 az 1-ben csomag, mely tartalmazza mind a szín- mind a stílustanácsadást.

A szín -és stílustanácsadásra két alkalomra bontva kerül sor. Az első alkalom a SZÍNTANÁCSADÁS, melynek keretében azt vizsgáljuk, hogy melyek a természetes arc, haj -és szemszíneddel harmonizáló színek. Átbeszéljük a számodra legragyogóbb hajszíneket. A második alkalommal történik a STÍLUSTANÁCSADÁS, melynek során megtanulhatod, hogy hogyan tudod tudatosan használni az erősségeid a megjelenésben, tisztában leszel azzal, hogyan tudsz a testalkatodnak megfelelően öltözni, ötvözve a Veled harmonizáló színekkel, kiegészítőkkel.

Miért bontom két alkalomra a tanácsadást?

Az a tapasztalatom a visszajelzések alapján, hogy sokkal könnyebben megérthető a vendégek számára a rengeteg új információ. A második alkalomra már kérdéseket is össze tudnak gyűjteni a színtípusukhoz kapcsolódva, illetve 1-1 kérdéses ruhadarabot, kiegészítőt el tudnak hozni, s azt is átbeszéljük.

Miért hasznos számodra a színtanácsadás, a színtípus ismerete?

 • Ragyogóan nézel ki a saját színeidben, ismered a színtípusod.
 • Könnyebben vásárolsz új ruhadarabokat.
 • A színtípusodnak megfelelő ruhadarabok sokkal könnyebben párosíthatóak egymással.
 • Gyorsabban tudsz reggelente szetteket összeállítani.
 • Nemcsak a ruháidat dicsérik meg mások, hanem Téged. 

Hogyan zajlik a színtanácsadás?

Az ún. színkendőzéssel – közel 100 db színes kendő segítségével- megnézem, hogy mely színek azok, melyek a legelőnyösebbek számodra. Egy beterítő kendőt teszek a nyakadba, s arra kerülnek rá egymás után a színkendők.

A színtanácsadás során azt vizsgáljuk, hogy mely színek azok, melyek a természetes arc, haj -és szemszíneddel harmonizálnak.

színkendők színtanácsadás
színkendők
színtanácsadás
színtesztelés természetes hajszín esetén

színtesztelést smink nélkül, natúr arccal érdemes végezni, mert úgy lehet jól látni, hogy  a színkendők harmonizálnak-e  a természetes arc-, szem-, illetve a hajszínnel.

Amennyiben festett a hajszíned, akkor a hajad is letakarom, hogy a festett szín ne zavarjon be a tesztelés végeredményébe.

színtanácsadás
Színtesztelés festett hajszín esetén

A színkendőzés során megállapítható, hogy hideg vagy meleg csoportba tartozol-e, illetve, hogy melyik a színtípusod. Tavasz színtípusok: világos tavasz, meleg tavasz, élénk tavasz. Nyár színtípusok: világos nyár, lágy nyár, hideg nyár. Ősz színtípusok: lágy ősz, meleg ősz, sötét ősz. Tél színtípusok: hideg tél, élénk tél, sötét tél. Az évszaktípusokról ITT olvashatsz további részleteket.

A tanácsadás alkalmával egy 30 színt tartalmazó színpalettát is kapsz, mely segít a későbbiekben (pl. vásárláskor) a megfelelő színek kiválasztásában, felismerésében.

színpaletták
színpaletták

Biztosan tapasztaltad már, hogy vannak színek, melyekhez vonzódsz, s előszeretettel vásárolod meg az adott színű ruhadarabokat is. De ettől még korántsem biztos, hogy azok a színek állnak jól, amelyek különösen tetszenek.

Az előnytelen színekben az arc fakóbbá, fáradttá válik, a szem alatti karikák elmélyülnek, a ráncok jobban látszanak, az arcbőr szín elváltozik (sárga, szürke, vörös, vagy sápadt lesz), a bőrhibák előjönnek. Az egész megjelenés öregebbé, fáradtabbá válik.

Melyek az előnyös színeid?

Az előnyös színekben az arc feszesebbé válik, a szemek jobban fénylenek, a bőr ragyogóbb, egészségesebb színezetű, a ráncok kevésbé látszanak. Összességében fiatalosabb, üdébb a megjelenés. 

Színtanácsadás során ismertetem a színtípusod jellemzőit, valamint, hogy hogyan tudod használni a színpalettád.

Szó lesz még a megfelelő sminkszínekről is, hiszen a harmonikus összhatás érdekében mindenképpen érdemes hangsúlyt fektetni a megfelelő sminkszínek használatára.  A színtípusodnak megfelelő hajszíneket is összegyűjtjük. Parókákat próbálhatsz fel, melyek révén pillanatok alatt más színekben tündökölhetsz. Így megtapasztalhatod,  hogy merre érdemes elindulni az új hajszín tekintetében.

Az első alkalom, a színtanácsadás kb. 1,5 órát vesz igénybe.

Az első alkalommal készítek Rólad egy fotót ruhában, s az alapján készülök elő a stílustanácsadás alkalomra.

Stílustanácsadás:

A stílustanácsadás során megtanulhatod, hogy hogyan tudod tudatosan használni az erősségeid a megjelenésben. Erről szól a 2.alkalom.

A stílus több, mint a ruházatunk. Valódi stílus az, amikor önmagunkat bátran felvállaljuk, s ez megjelenik a megjelenésünkben is.

Stílustanácsadást a színtanácsadást követően vagy azzal együtt érdemes igénybe venned, hiszen szorosan kapcsolódnak egymáshoz.

Miért nagyszerű befektetés számodra a stílustanácsadás?

 • Tudod mik az erősségeid, amiket hangsúlyozni tudsz.
 • Objektíven nézel a testalkatodra.
 • Tisztában leszel a testalkatodnak megfelelő ruhadarabokkal.
 • A stílus(ai)od beazonosítása révén könnyebben állítasz össze szetteket.
 • Képet kapsz arról, hogyan használd a kiegészítőket, a mintákat.
 • A ’ félre-vásárlásokat’ képes leszel a jövőben elkerülni.
 • Magabiztosabb lesz a megjelenésed, hiszen tudatos választások eredménye lesz.
 • Fenntarthatóbb életet élsz azáltal, hogy számodra csak megfelelő színű és fazonú, méretű ruhadarabokat, kiegészítőket veszel meg.

Milyen témákat érintünk a stílustanácsadás során?

 • A színtípusodnak megfelelő sminkszíneket bemutatom Neked, szó lesz az alap sminkeszközök összeállításáról, a smink hatásáról a megjelenésben.
 • bőrápolási rutin alapjait is érintjük. (fényvédelem, hidratálás, arctisztítás, vitaminok a bőr szolgálatában)
 • Az arcformádhoz illő frizurákat is összeválogatjuk fotós tabló segítségével.
 • Ruhás tablókon keresztül bemutatom a különböző stílusokat, melyek révén könnyedén ki tudod választani, hogy mely stílusok, stíluselemek azok, melyekhez vonzódsz, melyek a tényleges lelki alkatodat fejezik ki.
 • A stílusodat szem előtt tartva szemléltetem a kiegészítők (cipő, táska, öv, kendő, kalap/sapka, ékszer, szemüveg) és a minták szerepét és jelentőségét a megjelenésben.
 •  Testalkatelemzés során végig megyünk az egyes testrészek jellemzőin. A testalkatelemzés nálam ruhában történik. (a hozzám előre elküldött vagy a színteszteléskor nálam készült ruhás fotó alapján)
 • Ismertetem a testalkatod ill. az egyes testrészeid előnyös öltöztetését, kitérve az előnyös ruhadarabokra, kiegészítőkre, mintákra.
 • Hasznos tippeket adok a kapszula gardrób összeállításához, valamint a vásárláshoz.
 • Szót ejtünk a stílusbakikról, melyeket érdemes elkerülni.

A stílustanácsadáshoz egy munkafüzetet is kapsz, melyet együtt kitöltünk, s így az egyes témákhoz kapcsolódva lesz egy emlékeztetőd, sorvezetőd.

Stílusvarázs munkafüzet

További segédanyagokat is küldök a tanácsadást követően e-mailen az egyes stílusokhoz, a testalkatodnak megfelelő ruhadarabokhoz kapcsolódva.

A stílustanácsadás kb. 3-4 órát vesz igénybe.

rendezett gardrób 🙂

Kérdésed van a szín-és stílustanácsadás kapcsán, időpontot kérsz? 

Keress bátran, emailen (dori@stilusvarazs.hu) vagy telefonon, +36-30-315-3259 számon. Ha éppen dolgozom, később visszahívlak! Előre is köszönöm a bizalmad! Biztos lehetsz benne, hogy izgalmas utazás vár Rád!

Néhány visszajelzés korábbi vendégeimtől:

“Nagyon tetszett, hogy életszerű volt! Nem betanult merev rendszereket ismerhettem meg, hanem tényleg személyre szabott tanácsadást kaptam! Nagyon jólesett Dóri a természetességed, nyitottságod, az odafigyelésed, a finom rám hangolódásod. Köszönöm!!” – K. Mariann

“Nagyon szépen köszönök mindent, nagyon tartalmas, izgalmas, színvonalas volt a tanácsadás! Minden nőnek szüksége lenne erre! Rájöttem, hogy eddig milyen érdekesen öltözködtem….Nagyon sok sikert kívánok Neked a további munkádhoz!” – B. Ágota

„Nagyon tetszett a színtanácsadás, különösen a színek hatása a bőrömre és az egyes színek által kiváltott testérzetek!” – G. Szilvi

Árak:

Árakat és az egyes szolgáltatások tartalmát ITT találod.

Ajándékutalvány:

Születésnapra, névnapra vagy bármilyen alkalomra remek ajándék a szín-és stílustanácsadás! Lepd meg barátnődet, párodat, ismerősödet! 🙂